Mitä on Falun Gong (Falun Dafa) – lyhyt esittely

Falun Gongin harjoittamisesta saa yleiskäsityksen katsomalla esim. tämän esittelyvideon. Tekstitys suomeksi.

Falun Gong (tunnetaan myös nimellä Falun Dafa) on tehokas kiinalainen mielen ja kehon harjoitusmenetelmä. Se yhdistää fyysisiä qigong-liikesarjoja “kultivoinnin harjoittamista” käsitteleviin oppeihin, jotka muistuttavat buddhalaisuutta ja taolaisuutta. Menetelmän tärkeimmät periaatteet ovat totuudenmukaisuus, laupeus ja kärsivällisyys, joiden mukaisesti omaa mieltä ja moraalista luonteenlaatua on määrä harjoittaa. Falun Gong esiteltiin julkisesti vuonna 1992 ja saavutti Kiinassa valtavan suosion 1990-luvulla. Kiinan valtiollinen qigong-tutkimuslaitos sertifioi Falun Gongin vuonna 1992 ja alkoi edistää sen leviämistä. Muun muassa Kiinan terveysministeri suositteli Falun Gongin harjoittamista julkisten terveydenhuoltokustannusten alentamiseksi. Harjoittajia oli New York Timesin ja Associated Pressin mukaan noin 70 miljoonaa vuonna 1998. Seuraavana vuonna arviot olivat kasvaneet jopa 100 miljoonaan.

Vuodesta 1999 Kiinan hallitus on vainonnut Falun Gongin harjoittajia Manner-Kiinassa väkivaltaisesti, kun presidentti Jiang Zemin alkoi pelätä kommunistipuolueen ideologisen yksinvallan puolesta. Harjoittajien määrä oli tällöin ylittänyt kommunistisen puolueen jäsenmäärän.

Falun Gongissa ei ole jäsenyyttä. Suomen Falun Dafa -yhdistys ry järjestää mm. ryhmäharjoituksia, opiskelua ja ihmisoikeustapahtumia. Aktiviteetit ovat avoimia kaikille ja aina maksuttomia, eikä yhdistyksellä ole kaupallista toimintaa.

Kiinan hallitus on käyttänyt miljardeja dollareita Falun Gongin vastaiseen propagandakampanjaan sekä Kiinassa että ulkomailla leimatakseen sen “pahaksi kultiksi”. Lisäksi se on tappanut Kiinan vankiloissa ja pakkotyöleireillä vähintään kymmeniätuhansia Falun Gongin harjoittajia, joista suurin osa on menehtynyt, kun heidän sisäelimensä on ryöstetty myyntiin.

Lisätietoja saat esim. osoitteesta www.faluninfo.net (englanniksi), organharvestinvestigation.net tai Falun Gongia käsittelevistä Wikipedia-artikkeleista. Voit myös perehtyä Euroopan parlamentin päätöslauselmiin, Amnesty Internationalin tietoihin sekä palkittuihin dokumenttielokuviin (esim. Peabody Award -palkinnon vuonna 2015 voittanut Human Harvest). Falun Gongilla ei ole mitään poliittisia tavoitteita tai yhteiskunnallista agendaa vainokampanjan lopettamista lukuun ottamatta.

Lähde: Suomen Falun Dafa -yhdistys / Julkaistu 26.11.2015 / https://www.youtube.com/watch?v=GQN4hKZtWCM.